Кметът на Николаево Косьо Косев: Да отдадем заслуженото на учителите и читалищните дейци

24.05.2016 г.

„24 май е повод за изключителна гордост и самочувствие на всички българи! Днес трябва да отдадем заслуженото на последователите на Светите братя Кирил и Методий - днешните учители. Всички ние се отнасяме с уважение и любов към тях, заради труда им, заради голямата енергия и силния дух, с които ни образоват, за да бъдем достойни граждани на нашата родина”, заяви по повод празника на община Николаево кметът Косьо Косев.  Той поздрави за празника всички граждани и гости на най-младата община в старозагорска област.

Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост започна с шествие и продължи с концертна програма. Светлият празник се отбелязва по традиция с Майски дни на културата и образованието. Програмата включва изпращане на абитуриентите от ПГ „Атанас Дамянов“, честване на Деня на Европа,  ден на масовия спорт, преглед на художествената самодейност, срещи на ръководството на Общината с учители и читалищни дейци, съхраняващи традицията, българския дух и култура. Сред празничните събития бе и концерта на обичаната народна певица Росица Пейчева.

„Днес честитим празника на децата, които пишат и четат и се радваме на абитуриентите си, благодарим сърдечно на всички, които допринасят за развитието на образованието и културата в нашата община”, подчертапредседателят на ОбС на БСП Пенка Генчева, която е ангажирана  с тези две сфери в местното самоуправление. По думите й събитията за 24 май са доказателство за всеотдайността, усилията и трудолюбието на николаевци.