Млади социалисти от Казанлък кръстиха дете в православната вяра

С друга част от събраните средства, активните социалисти ще подкрепят възстановяването на дома на планинския спасител Иван Османлиев

Млади социалисти от Казанлък въведоха в християнската вяра 10-годишния Георги. Ритуалът бе извършен от свещеник Николай в енорийската църква „Св. Пророк Илия” в Града на розите. До ритуала се стигна, след като членове на Младежкото обединение на БСП решиха да дарят средства на родителите на Георги, които живеят в условията на социално неравенство, но те предпочетоха ритуала „кръщение” на своя син. 

Момчето бе кръстено в присъствието на близки на семейството и на новите си приятели от Младежкото обединение на БСП в Казанлък. Заедно с детето, пътят към храма извървя председателят на Младежкото обединение от града Мария Бресковска-Стоянова, която стана негова духовна кръстница. С нея дойдоха социалистките Моника Динева и Соня Ченешева, които поднесоха подаръци за детето, от името на дарилите средствата членове, настоящи и бивши общински съветници. 

Ритуалът завърши с връчването на свидетелство за свето кръщение от отец Николай, който пожела светлина, радост и последователност на малкия християнин. „Надяваме се, че вярата ще даде здраве и сили в семейството да продължи напред с Божията закрила. Като православни християни, ние трябва да се грижим за хората в неравностойно положение и в беда”, каза Стоянова. По думите й това е поредната благотворителна инициатива на младежите, която е стартирана по Великден. Тогава новите партийни членове, непризнавани от  противоуставни форуми в БСП-Казанлък подпомогнаха бедно семейство за празника. С друга част от събраните средства, активните социалисти ще подкрепят възстановяването на дома на планинския спасител Иван Османлиев, както призова общинският съветник на БСП Пламен Караджов.