Жени-социалистки събраха близо 3000 подписа в защита на паметника на Димитров

Подписката ще бъде връчена на председателя на БСП Корнелия Нинова и кмета на община Казанлък Галина Стоянова

„До този момент в подкрепа на подписката за защита на паметника на Георги Димитров край язовир „Копринка“ са се подписали 2973 души“, съобщи председателят на клуба на жените-социалистки в Казанлък Стела Кехайова. Тя добави, че само от общината в защита на паметника са се разписали над 2000 души. „Инициативата ни бе подкрепена и от други градове. От Клуба на жените – социалистки в Стара Загора  - 228 подписа, Общински клуб на жените – социалистки гр. Раднево - 191, Районен клуб „Тракия“ на социалистките в гр. Пловдив - 74  подписа, от Националната конференция на Движението на ветераните -  92 подписа, 30 от населението на с. Орляне, област Ловеч, 24 - от делегатите на Конференцията на партийната организация на БСП Угърчин”, сподели тя.

„От името на Клуба на жените – социалистки благодаря на всички, които подкрепиха инициативата, за да съхраним народната памет. Подписката в защита запазването паметника на Георги Димитров на язовир “Копринка“ ще бъде връчена на председателя на БСП Корнелия Нинова и кмета на община Казанлък Галина Стоянова“, каза Кехайова.

Припомняме, че през март месец тази година Клубът на жените-социалистки към Българската социалистическа партия в Казанлък стартираха подписката в защита на паметника на Георги Димитров край язовир „Копринка”. Тя е отговор на безпрецедентното искане на Съюза на репресираните от комунизма в Казанлък и тяхното настояване за демонтиране паметника.