Социалисти участваха в благотворителна проява за Христо от Стара Загора

Млади социалисти  се ангажираха с продажбата на покани за благотворителния концерт

Председателят на Областния съвет Румяна Динева и на Общинския съвет в Стара Загора Валентина Бонева участваха в благотворителната проява, организирана от  сдружението „Един живот за България”. Инициативата, проведена в навечерието на Коледните празници, събра средства за 17-годишния Христо Генов, който се нуждае от трансплантация на бъбрек. Хроничната бъбречна недостатъчност е установена след раждането му, той е включен в списъка на Фонда за лечение на деца  в чужбина, но отпуснатите средства не са достатъчни. Необходими са средства за процедури преди да се извърши самата трансплантация в клиника в италианския град Торино.

Млади социалисти, водени от общинския председател Неделчо Маринов,  се ангажираха с продажбата на покани за благотворителния концерт, който се проведе в Държавната опера в Стара Загора. Дарения направиха членове на БСП и симпатизанти, които закупиха сувенири от специално подготвен базар във фоайето на операта. 
В концерта се включиха  Galin, Zipo&Slash, Детско-юношеска студия за опера и балет „Маргаритки”, Клуб за български народни танци „Загорци”,  Hip Hop Dance Do it crew, Боен клуб „Атила” и др. Открита е дарителска сметка за подпомагане лечението на Христо за всеки желаещ да се присъедини: Първа инвестиционна банка АД, гр.Стара Загора, BIC: FINVBGSF, IBAN: BG38FINV915013168 Дина Вълкова. 
Зам.-председателят на Областния съвет на БСП Даниела Лекина и младежкият  областен лидер на социалистите  Диана Михалева  подготвят дарение за социално слаби деца в старозагорското село Калояновец. Те ще занесат утре, заедно със свои приятели, детски дрешки и обувки.