Старозагорци искат за водач на листата на следващите избори лидерът на БСП Корнелия Нинова или Драгомир Стойнев

Социалистите от община Луковит, проведоха годишна отчетна конференция

Проектът на Националния план за управление на България, предложените промени в Устава на БСП и предложения за включване в листата за народни представители бяха сред основните теми на състоялото се днес трето заседание на Общинска конференция на БСП в Стара Загора. Делегатите изслушаха и отчетите на досегашните народни представители от региона – Драгомир Стойнев и Георги Гьоков.

„Само ние сме на терен. БСП излиза с програма за България, другите ги няма. От тях – само критики.”, това заяви членът на ИБ на БСП Драгомир Стойнев по време на обсъждането на предизборната платформа на социалистите.

Проект на документа получиха всички членове на партията, за да се включат в редактирането и допълването му. Старозагорските социалисти обявиха допълнения основно в социалната сфера и подкрепата на млади семейства. Едно от предложенията им е тя да бъде обвързана с броя на децата като мярка за насърчаване на раждаемостта.

„Това е програма, която ще доведе до промяна на държавното управление и структурата на българската икономика и съответно – до по-високи доходи за българите. В нея са първите стъпки за преодоляването на демографския проблем. Това е програма за кадърните, които да знаят, че държавата им ще ги подкрепи, но и програма, която ще защитава слабите.”, заяви Стойнев по време на дискусията. 

Демографският срив е в центъра на национални план на БСП за България. Държавата трябва да се върне на мястото си и да обвърже икономиката и образованието, социалната политика и здравеопазването в една посока – увеличаване на доходите, икономически растеж, образована и силна нация. БСП чрез Плана си застава зад младите българи – за тях има пакет мерки. Всички млади български семейства получават подкрепа за отглеждане на децата си чрез намаляване на данъците с 50 лв. месечно за едно дете. За тях се предлага и намаляване на сумата на данък общ доход със стойността на лихвите по кредити за закупуване на единствено жилище на стойност до 100 000 лв. Ще се насърчава предприемчивостта с финансиране чрез специални държавни фондове, които ще подкрепят млади предприемачи и собственици на малки и средни предприятия, които осигуряват доходите на 95% от българите. Предвиден е цял пакет от мерки за подкрепа на българското производство на храни и селскостопанска продукция.

Членовете на БСП в Стара Загора обявиха и подкрепата си за предлаганите от ръководството на партията промени в мандатността на народните представители.

Старозагорци обявиха и желанието си председателят на НС на БСП Корнелия Нинова или Драгомир Стойнев, който водеше в областта на парламентарните избори през 2014 г., да заемат място на водач на листата за предстоящия вот. Имената на председателя на БСП Корнелия Нинова и на Драгомир Стойнев бяха гласувани от Конференцията на блок с огромно мнозинство. 

Най-голяма подкрепа от Общинската конференцията на БСП в Стара Загора при гласуването на кандидатите да влязат в листата народни представители получиха досегашният депутат Георги Гьоков, Иван Кръстев, зам.- министър на образованието в кабинета „Орешарски”, експерт „Европейска интеграция”, Борис Боричев, който беше общински съветник от БСП в миналия мандат, проф. Иван Върляков – преподавател в Аграрния факултет на Тракийския университет, изпълнителен директор на РАО „Тракия”, неврохирурзите д-р Мариус Кирков и д-р Стефан Шишков, адвокат Илка Петкова и арх. Петър Влахов. Листата на БСП в 27 МИР Стара Загора ще бъде гласувана от Областния съвет н БСП след провеждане на всички общински конференции. Финално листите и техните водачи ще бъдат утвърдени от НС на БСП.