БСП ще въведе стандарти за спортна инфраструктура и пособия за училищата и университетите

Турнир под патронажа на Драгомир Стойнев събра спортисти в Казанлък

Над 100 спортисти, участници в състезания по футбол и тенис на корт, се събраха през уикенда в Казанлък, за да участват в Петото издание на турнира под патронажа на Драгомир Стойнев, водач на листата на Коалиция „БСП за България” за Старозагорски избирателен район. На спортния комплекс „Шампион”  сили мериха състезатели от различни професии- предприемачи, данъчни служители, адвокати, полицаи, военни, настоящи и бивши футболисти и др. Голяма част от тях  участват и печелят национални състезания.

Почетни гости на турнира бяха параолимпийският шампион и световен рекордьор от Рио де Жанейро в дисциплината тласкане на гюле Ружди Ружди, и треньорът му Радостин Тодоров, както и световният и европейски шампион на копие за хора с увреждания Дечко Овчаров.

Финалният мач между футболистите на „Еленко” и „Светците” премина оспорвано, но с победата се поздрави отборът на „Eленко”. На трето място във футболния турнир се класира тимът на „Юнайтед”. Тазгодишното състезание по тенис е най-оспорваното в досегашната история на турнира, споделиха организаторите. Общо над 40 участници се включиха в надпреварата на двойки и сингъл.

На двойки първото място спечелиха Йоана Маринова и Йордани Джурджев. Победител в сингъла пък стана Красимир Минтов. 

„Днешното време е трудно за спорта, защото държавата се отдръпна от най-важното ниво – подкрепа за спорта в училище, подкрепа за масовия спорт.”, заяви водачът на листата Драгомир Стойнев. „Благодаря на Ружди Ружди и Дечко Овчаров, че ни подкрепиха. Те са символ на силния дух, който трябва да предадем на участниците и на хората от нашата листа”, каза още Стойнев.

Стойнев обяви, че в програмата си БСП поема твърдия ангажимент за въвеждане на стандарти за спортна инфраструктура и пособия за училищата и университетите

Участниците в Старозагорската листа на Коалиция „БСП за България” наградиха първенците в състезанието.