Казанлъшките социалисти отбелязаха 135 години от рождението на Георги Димитров

Организатор и домакин на днешното събитие е Общинският съвет на БСП в Казанлък

На 18 юни 2017 година казанлъшките социалисти отбеляза 135 години от рождението на Георги Димитров с тържество пред паметника на Лайпцигския герой на язовир „Копринка“. Организатор и домакин на днешното събитие е Общинският съвет на БСП в Казанлък с председател Станимир Стефанов. В честването се включиха и представители на БСП-Стара Загора, БСП-Раднево, Български антифашистки съюз – Стара Загора и Казанлък, представители на ПП „Нова Зора“, ПП „Комунистическа партия на България“, Партия на Българските комунисти, ЗС „Александър Стамболийски“, Отечествен съюз, граждани и симпатизанти на лявата идея.

По време на събитието слово за дейността и личността на Лайпциския герой изнесе Областния председател на БАС Трифон Митев. В доклада си Митев подчерта историческата значимост на личността Георги Димитров в българската история.

Председателят на БСП-Казанлък Станимир Стефанов приветства събралите се близо 300 души край паметника на Георги Димитров на язовир „Копринка”. „Героят от Лайпциския процес Георги Димитров остава в българската история като обединител и борец против фашизацията на българското общество. Личност в световен мащаб, с която ние българите се гордеем и почитаме”, каза Стефанов. Той подчерта значимата международна дейност, извършена от Георги Димитров в борбата против фашизма и последиците от него. Председателят на БСП-Казанлък подчерта, че БСП е партията, която е длъжна да пази и предава на идните поколения българската историята такава, каквато е.

По време на честванията бяха връчени грамоти от международна Фондация „Георги Димитров” за заслуги в опазването на името и делото на Георги Димитров на Янка Найденова, Георги Захариев и Неделчо Братоев.

В празничната програма по случай 135-тата годишнина от рождението на Георги Димитров се включиха дамите от певческа група „Пей сърце“ при пенсионерски клуб „Надежда“ село Копринка. Едно от изпълненията на вокалната група бе любимата песен на Героя от Лайпциския процес. Женска вокална група към НЧ „Освобождение” с. Шейново с ръководител изпълниха букет от фолклорни песни. Финалната част на честването бе поставено от децата на село Шейново. Малкия талант Емин Кемил изпълни песента „Дено мари”. Аплодисментите на публиката събраха танцов състав „Шейновче” с художествен ръководител Димитър Гайдаров.