Депутатът Георги Гьоков: БСП ще продължи да настоява в парламента за преизчисляване на всички пенсии

БСП ще настояват да чуят политиките на правителството за хората с увреждания

„Управляващите не се интересуват от хората с увреждания, от проблемите на дребните собственици на земи, от безработицата в малките населени места, нито подкрепят читалищата в селата - така е в нашата малка община Опан”, оплакаха се хората на депутата Георги Гьоков.  На жителите на Опан  и Ястребово не е ясно как правителството не вижда, че с ниските  пенсии не се живее, те не разбират защо се  отказва преизчисляването им.

„БСП ще продължи да настоява в парламента за преизчисляване на всички пенсии, ако не на база минималните, то на база средноосигурителен доход и спрямо бюджета”, категоричен бе Гьоков. Против всякаква логика, така хората определиха  действията на ГЕРБ и управляващото мнозинство в парламента, заради необоснованото отхвърляне на законопроекта за българския жестомимичен език, предложен от БСП. Гьоков подчерта, че от БСП ще настояват да чуят политиките на правителството за хората с увреждания в България, тъй като от началото на 44 НС не става ясно имат ли програма. „Правителството, и в частност ГЕРБ,  са им длъжници. Лишиха децата от пари за рехабилитация, замразиха всички обезщетения за хората с увреждания, неведнъж съм казвал, че това е безумна политика”, допълни депутатът, който е зам.-председател на социалната парламентарна комисия.

Гьоков се срещна с жителите, заедно с председателя на БСП Румяна Динева и общинските съветници Златина Иванова и Пламен Иванов. Хората се интересуваха за решенията както на национални, така и за регионални проблеми, питаха за лошото състояние на общинската пътна инфраструктура, за читалищата, бюджета, църквата, програмите за заетост, дискутираха  с тревога липсата на политика за малките населени места.