БСП пита кмета на Казанлък за зелените площи, за продажба на имоти и за полагане на оптичен кабел

28.06.2017 г.

„Разполага ли Община Казанлък с публичен регистър на озеленените площи, на дълготрайните декоративни дървета и на дърветата с историческо значение” - този въпрос задава общинският съветник на БСП Теодора Иванова към кмета на Казанлък. На предстоящото заседание на местния парламент общинските съветници от БСП очакват отговорите на три питания от кмета на ГЕРБ.

Председателят на Групата на левицата Пламен Караджов пита на коя дата е публикувана заповед на кмета за провеждане на търгове за продажба на земеделски земи в м. „Старите лозя” в Казанлък и с. Средногорово, насрочени за 13-ти юни т.г. Караджов очаква да му бъде предоставена извадка, от която са видни и датата и часа на публикуването на сайта на Общинския съвет.

Общинският съветник Моника Динева иска кметът Галина Стоянова да каже реализиран ли е проектът на „БИ БИ СИ Кейбъл“ ООД за полагане на оптичен кабел и налични ли са документи за това, какъв е техният вид, номер и дата на издаване. Каква е дължината на трасето, използва ли се в момента и от кого? Има ли съставени документи, удостоверяващи изпълнението на задължението на БИ БИ СИ Кейбъл към Община Казанлък – строителни книжа, удостоверния, разрешение за ползване?

„С интерес очаквам кметския отговор дали е изпълнено задължението на „БИ БИ СИ Кейбъл“ ООД за полагане на допълнителна тръба с оптичен кабел по трасето за безвъзмездно ползване от Община Казанлък. Въпросите ми са свързани с някои от последните решения на Общинския съвет в Казанлък, взети с мнозинството на ГЕРБ“, каза Динева.