Казанлъшките социалисти организират приемна по проблеми, свързани с насилието

6.07.2017

Клубът на жените – социалистки в БСП Казанлък отваря приемна по проблемите на насилието над деца, жени и възрастни хора. Приемните ще бъдат всеки първи петък на месеца от 14.00 до 18.00 ч.  в клуба на БСП Казанлък на ул.“Чудомир“ №1.

Първата приемна стартира утре – 07.08.2017 г. (петък). Приемните имат за цел да помогнат на хората, страдащи от домашно насилие. На нуждаещите се ще бъде оказвана психологическа и юридическа помощ.

„ Ежедневието на стотици български жени и деца преминава, белязано от домашно насилие, с насилие основано на пола” – споделя председателят на клуба на жените – социалистки в Казанлък Стела Кехайова

„В държавите, в които активно се говори и информира за домашното насилие, въобще за насилието, процентът на споделяне и търсене на съдействие от професионалисти е много по-голям. Това е сред основните ни мотиви да открием тази приемна и да говорим за насилието. Да бъдем полезни. Това наше начинание е част както от дейността на клуба, така и на Обединението на жените – социалистки в БСП, която е  подчинена на инициативата на ПЕС жени за 2017 г. “Жени срещу насилието“- сподели още председателят на клуба на жените-социалистки в Града на розите.