Депутатът Спас Панчев се срещна с областното ръководство на Съюза на офицерите и сержантите от запаса

Спас Панчев изрази позиция по дискутираните теми и представи своята парламентарна дейност

Депутатът от „БСП за България” Спас Панчев и общинският съветник от Стара Загора Кольо Димов се срещнаха с областното ръководство на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. От Съюза поставиха на вниманието на депутата реалната възможност за закриване на социалните кухни за запасните с пенсия под 360 лв., организирани от Министерство на отбраната. 

„За нас това е необходима  социална услуга, но заради  намаляване броя на хората, които се възползват от нея, съществува вариант кухнята да затвори врати”, споделиха запасните. Панчев и Димов разговаряха и по въпросите на Съюза на военните пенсионери. Те недоумяват защо Община Стара Загора не осигурява клуб за организацията, а всички други пенсионерски организации са обезпечени с клубна база. Според тях трябва да се въведе регламент за ползването на военните почивни домове и санаториуми. Спас Панчев изрази позиция по дискутираните теми и представи своята парламентарна дейност, като член на Комисията по отбрана и  Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения. Той е член и на Временна комисия за проучване на процедурата по избор на нов тип боен самолет. 
В приемната на депутата и общинския съветник бяха поставени въпроси, за лошото изпълнение и липсата на качество при санирането на жилищни блокове в Стара Загора, за отказа на администрацията да даде адресна регистрация на живеещите във вилното селище „Светлина”, за прекъснатия обществен транспорт до с. Найденово, както и въпроси, касаещи неспазването на правилата за правилното говорене на български език в парламента и в телевизионните реклами.