Георги Гьоков пред първокласници: Който учи, той ще сполучи!

Той откри учебната година в Основно училище „Отец Паисий” в старозагорското село Калояновец

Народният представител от левицата Георги Гьоков откри учебната година в Основно училище „Отец Паисий” в старозагорското село Калояновец. Той връчи специален подарък за учениците по повод 15-ти септември и дарение, инициирано от Младежкото обединение в БСП-Стара Загора. Младите социалисти традиционно купуват ученически и спортни пособия за децата, необходими за учебния процес, играчки и дрехи за малчуганите.
„Поддържайте  огъня на знанието. Всеотдайност, нови стремежи и радост пожелавам  на учителите, учениците и родителите, за да съхраним традициите  и да продължим да се прекланяме  с гордост пред духовното огнище на българина – училището, което превръща децата в образовани  граждани”, поздрави  Гьоков участниците в тържеството. А малките първокласници  научи на поговорката: „Който учи, той ще сполучи!”.
Благотворителната акция бе подкрепена и от общинските съветници Даниела Лекина, Валентина Бонева, Бойчо Биволарски, Климент Пенчев, както и от лидерите на младите Диана Михалева и Владимир Грамовски  и на жените-социалистки Донка Динева. През новата учебна година в 111-годишното училище се обучават общо 90 деца от селата Калояновец и Еленино, 16 от тях прекрачиха училищния праг за първи път.