БСП иска проверка на борсата в Плодовитово

3.10.2017

БСП иска проверка на борсата в село Плодовитово. Борсата в братядаскаловското село е общинско дружество. Отказът на управителя да  предоставя информация и официални документи за финансовото състояние на общинското тържище, е неприемлив и буди съмнения за финансови нарушения сред населението, считат социалистите в община Братя Даскалови. Хората искат да знаят спазват ли се процедурите по обществените поръчки, има ли изменение на длъжности и увеличени ли са възнагражденията в разрез с Учредителния акт на Тържището. 

Нееднократно  общински съветници са задавали въпроси и са споделяли притеснения за финансовото състояние, но се отказва всякаква подробна информация и в местния парламент не се внасят документи за общинското дружество, каза председателят  на БСП-Братя Даскалови Веселин Калчев. На всяка среща с жители, Борсата  в Плодовитово е основна тема, никой  не разбира как така не се контролират финансите и  действията на управителя, допълни Калчев.

БСП иска създаване на комисия, която да провери дейността на ,,Тържище с. Плодовитово“ ЕООД за периода от 01.08.2011г. до 31.12.2017г.,  процедурите по обществени поръчки и да направи анализ на работата на управителите. Предложението, внесено днес в местния парламент, е в комисията да бъдат включени представители на всички групи общински съветници. Задачата на комисията е да изготви доклад за състоянието на общинското дружество.