Позиция на председателя на БСП в Братя Даскалови Веселин Калчев

Очаквам скоро Областният управител на Стара Загора да обяви Борсата в Плодовитово за стратегически обект от значение за националната сигурност и да забрани достъпа до нея

Областният управител на Стара Загора със заповедта си за връщане на решението на Общински съвет-Братя Даскалови прави опит да стопира проверката на Борсата в Плодовитово, гласувана от съветниците.

Заедно с жителите се питаме защо, кое наложи в общинските дела да се намеси Областният управител, особено когато местният парламент работи като общо събрание на едно свое търговско  дружество („Тържище с. Плодовитово“ ЕООД)?

Нямате право, госпожо Областен управител, да се намесвате в делата, на което и да било търговско дружество, още повече с административна заповед.  Все едно   собствениците на една фирма да не могат да направят проверка или ревизия в нея, такъв е и казусът тук: Общинският съвет ревизира своето дружество – Борсата. И без решение, всеки общински съветник има право да поиска и да получи информация от Управителя, не мислите ли?

Очаквам скоро да обявите Борсата за  стратегически обект от значение за националната сигурност и да забраните достъпа до нея за общинските съветници. Така направи вашият лидер с оградата на границата. 

От г-жа Микова се очакваше да стопира съмненията за корупция, като сезира различните институции за проверка на общинската Борса, която е с национално значение. Решението на Общинския съвет  е на база множество сигнали за злоупотреби през последните години.  Ние няма да се спрем до тук.

С намесата на Областния управител се потвърждават съмненията за съществуването на схеми. Заповедта е доказателство за  закрила на евентуални корупционни практики и прикриване на закононарушения.

С това Областният управител потвърди думите на Корнелия Нинова, че управляващите не искат да се борят с корупцията.

Заповедта на областния управител: http://www.sz.government.bg/varnato-za-novo-obsazhdane-reshenie-na-obshtinski-savet-bratya-daskalovi