Драгомир Стойнев: Промяната на БСП на национално ниво ще прелее и в местната политика на партията

Хората в общините масово одобряват решителната опозиционност и борбата срещу корупцията

Целта на БСП в област Стара Загора е спечелване на местните избори и силно представителство в общинските съвети – около това се обедини Областният съвет на БСП на проведено своe заседание в града. Според социалистите мобилизацията за изборите през 2019 г. минава и през анализ на слабите резултати до момента. Мнението, около което се обедини Областният съвет е необходимост от промяна на политиките и на организацията на работа на партията в областта, там където резултатите са последователно слаби. „Вероятно това е притеснително за някои. Промяната, която е видима чрез процентите доверие към БСП на национално ниво, трябва да слезе и на местно. Анализът ми сочи, че през 2014 г. на парламентарните избори запазихме позиции в областта с 2-ма депутати, въпреки трудната ситуация за БСП. През 2017 г., промяната в БСП се отрази в изборите - областта има 4-ма депутати. Наравно сме с ГЕРБ. Тази тенденция трябва да бъде пренесена и в местните избори. Ако по места се работи по стария начин обаче, това няма как да се случи“. Това заяви  зам.-председателят на парламентарната група на „БСП за България” Драгомир Стойнев.

Според областния председател на БСП в Стара Загора Румяна Динева темата за борбата срещу корупцията, повдигната от БСП на национално ниво, е един от знаците, които хората по места отдавна чакат и подкрепят. Тя коментира и появилите се в публичното пространство твърдения за настроения срещу политиката на ръководството на БСП на областно ниво. „Настроенията на социалистите в цялата област са насочени към по-динамична работа, към следване на националната тенденция в представянето на БСП. Чуват се отделни гласове и реакции срещу промяната, включително и срещу такива знакови решения, като това за пряк избор на лидера на БСП. Те обаче не са показателни за мнението на хората ни. Ако проследим тези единични гласове, ще видим, че идват от там, откъдето промяна в работата и резултатите са най-нужни“, заяви тя.

„Що се отнася до писмото на Казанлък – това се оказа фалшива новина. Няма такова решение на Общински съвет в Казанлък. Очевидно е модерно в политиката напоследък“, коментира още Динева.

На заседанието си вчера Областният съвет на БСП изрази и категорична позиция в подкрепа на Драгомир Стойнев като отговорящ за БСП в областта.