Младите социалисти дариха мултимедия в Дома за възрастни хора с физически увреждания-Стара Загора

23.12.2017 г.

В навечерието на Коледно-новогодишните празници, членовете на Младежкото обединение в БСП-Стара Загора зарадваха живеещите  в Дома за възрастни хора с физически увреждания и им дари мултимедиен прожекционен апарат. В поредната успешна акция на младите се включиха и членовете на Общинския съвет на БСП в областния град.

„Поводът за посещението ни днес е да внесем част от коледния дух. Коледа е един от най-светлите християнски празници, празник, който предразполага хората да бъдат по-добри. Надяваме се, да внесем радост и усмивки, и този мултимедиен прожекционен апарат да отвори много интересни светове за Вас”, каза в словото си председателят на младите социалисти Владимир Грамовски, който добави към дарението и филма на Елена Йончева „Граница”.

Народният представител Георги Гьоков и председателят на Общинската организация на БСП Валентина Бонева поздравиха домуващите и им пожелаха здраве и много поводи за щастие и усмивки.

„Днес вие помогнахте за реализирането на основната ни цел- този Дом да стане "у дома". Това дарение е жест към Дома. Благодаря ви от името на всички”, каза директорът на специализираната институция д-р Надя Трендафилова.

Домът за възрастни хора с физически увреждания е най-големият на Балканите и е с капацитет 211 потребители. В него са създадени междинни предпоставки за преход между специализираната институция и обществото чрез изграждане на среда, близка до семейната, както и условия за взаимопомощ и подкрепа. Предоставянето на здравни, социални и битови услуги в Дома дава възможност на потребителите да водят пълноценен живот в достъпна и позитивна среда.