Георги Гьоков: Не позволявайте чирпанската болница да бъде закрита

БСП подкрепя протеста на общинските болници

„Не позволявайте чирпанската болница да бъде закрита. С всякакви действия отстоявайте справедливите си искания”. Така се обърна към участниците  в протеста за запазване на общинските болници народният представител от ПГ на "БСП за България" Георги Гьоков. В четвъртък на комисията по здравеопазване в парламента той ще постави исканията на жителите в 35-те общини, касаещи болниците им. 

В Чирпан  за един час по обед персоналът на общинското здравно заведение  излезе на площада, заедно с чирпанлии и жители на съседната община  Братя Даскалови. Протестът протече под мотото „Спрете унищожаването на общинското здравеопазване”. Причините за тежкото състояние обясниха  управителят на  болницата д-р Неделчо Тотев, председател на  Сдружението на общинските болници и д-р Грозев, председател на БЛС.

От името на принципала председателят на общинския съвет Даниела Драгийска представи спешните и дългосрочни мерки, които трябва да се въведат за излизане от кризата в Чирпан.

„Недопустимо е днес това състояние на болниците, държавата е докарала здравеопазването до онова време, в което нашите баби и дядовци са продавали нивите си, за лекарски услуги”. Медиците настояват за спешен дебат за бъдещето на здравеопазването.

"БСП подкрепя протеста на общинските болници, защото ако бяха приети предложенията на ПГ на „БСП за България” в бюджета за 2018 г., той щеше да бъде избегнат", заяви Гьоков. Левицата ще иска дебат с различни организации в четвъртък в парламента.