БСП-Братя Даскалови: В бюджета няма политика за населените места, затова не се и прие

Недопустимо е вносителят на бюджета - кметът Иван Танев  да отсъства и почти никога да не влиза на сесии

„Ние сме за справедливо разпределение на средствата в бюджета, за качествени ремонти и за обсъждане с жителите по места на неотложните реконструкции. В бюджета няма политика за населените места, затова не се и прие”. Това заяви председателят на БСП в Братя Даскалови Веселин Калчев. Около мнението се обединиха и общинските съветници на левицата там, след заседание на местния парламент, на което стана ясно, че бюджетът на общината не събира мнозинство и остава без решение. Той припомни, че една от трите общини в България с незаверен отчет на бюджета за 2016 година в Сметната палата е Братя Даскалови.

 

„Кметската администрация в Братя Даскалови блокира и показа своята некомпетентност по отношение на финансите и бюджета на общината. Недопустимо е вносителят на бюджета - кметът Иван Танев  да отсъства и почти никога да не влиза на сесии”, посочиха съветниците на БСП след заседанието на местния парламент. Споровете дойдоха от внесения небалансиран проект на инвестиционна програма. Представителите на левицата внесоха предложения, с които да  равнопоставят населени места, така че да няма неглижирано отношение.

На днешната сесия социалистите настояха да се подложат на гласуване ремонтът на кметството в Плодовитово и ограждане на гробищен парк в селото, ремонт на моста и читалището в Медово. „В Съединение и Долно ново село са без обект в общинската инвестиционна програма. Жителите на Колю Мариново, Черна гора и Голям дол се надяват да се увеличат средствата им, тъй като са  заложени недостатъчно, по-малко от 30 хил. лв.”, обясниха съветниците на левицата.  Според тях неприемливо е само в четири села- Оризово, Мирово, Партизанин и Гранит да се инвестира през последните години - този бюджет им залага близо половин милион лв.