БСП-съветниците скочиха срещу ГЕРБ в Казанлък

Искат подкрепа на младите, спорта и социално слабите, управляващите - отказаха

Таксите в детските ясли остават, парите за спорта не се увеличават за казанлъшките клубове.  Това решиха управляващите в Казанлък по време на второто четене на проекта на бюджета за 2018г. Предложенията на БСП-съветниците за бюджета предизвикаха разгорещени спорове и остри дебати в местния парламент. От левицата категорично и аргументирано настояваха подпомагане на младите хора, спортистите, пенсионерите, инвалидите,  слепите, глухите и военноинвалидите, управляващите - отказаха.  

„Ние защитавахме  исканията на гражданите, а от ГЕРБ ги определиха като несъстоятелни и ги отхвърлиха”, това каза след заседанието председателят на Групата на БСП Пламен Караджов.

Социалистите определиха бюджета за 2018 година без цели, приоритети и политика. За шест години в местната власт ГЕРБ увеличиха таксите и цените на услугите многократно, Наредбата за тях е променяна 13 пъти в посока увеличаване. „Същевременно управляващите подценяват приходната част, за да може в края на годината да разходват непрозрачно без решение на Общинския съвет публични средства”, заяви съветникът Теодора Иванова. Предложенията в инвестиционната програма за ремонт на важни за хората обекти също бяха отхвърлени и определени като несериозни”. „Управляващите неглижираха предложението за осигуряване безопасността на казанлъшките деца, в някои от селата училищната среда е твърде неблагоприятна, а в други пътните артерии са като „швейцарско сирене”, каза Моника Динева от БСП. 

Съветниците защитиха категорично предложенията, някои от които подкрепени с подписки от гражданите, въпреки, че местният общински съвет на БСП в деня на първото четене на бюджета, се разграничи чрез медиите от действията на трима съветници и от  един свой депутат.