Младите от БСП помагат на чирпанската болница

25.04.2018 г.

Младите социалисти от Стара Загора, Казанлък и Чирпан събраха 300 кг. пластмасови капачки за рециклиране. Акцията им „Капачки за кувьоз”, продължила 30 дни, е част от кампания, която цели закупуването на нов кувьоз в чирпанската болница. Координаторът на Областното младежко обединение Диана Михалева, заедно с младите  социалисти от Града на Яворов – Гено Генов и Камен Мартинов, се срещнаха с ръководството на лечебното заведение, предавайки тубите и чувалите с капачки.

„Ние, от МО на БСП, благодарим на всички, които се присъединиха в инициативата ни „Капачки за кувьоз”, сърдечно поздравявам и първокласниците от старозагорското училище "Георги Райчев" за акцията им. Така всички участници чрез нас рециклираха своите отпадъци и допринесоха за закупуването на специалната апаратура за недоносени бебета в Чирпан”,  каза Михалева.

„Благодаря на всички, които се присъединиха към общата ни кауза. При нас идват хора от цялата област да носят капачки, защото не приемат, че държавата е абдикирала изцяло от ангажиментите си”, каза д-р Неделчо Тотев, директор на Чирпанската болница и председател на Сдружението на общинските болници. По думите му загърбването на общинското здравеопазване няма да доведе до добро в България, още повече при стряскащата статистиката на Евростат, че България е на първо място по смъртност в Европа, а ражданията все повече намаляват.

Акцията беше подкрепена и от депутата от левицата Георги Гьоков, от младежи от районите Западен и Северен на Пловдив, както и от Габрово.