Румяна Друмева с рози за благодарност на 24 май

25.05.2018

„С благодарност към труда, всеотдайността, поклон към Вашето дългогодишно усърдие”, с тези думи се обърна председателят на БСП-Казанлък Румяна Друмева към 90-годишната учителка Тотка Захариева. „Паметни и сърдечни са срещите с първия учител, който винаги оставя трайна следа във всеки от нас, каза Друмева за своята начална учителка от ОУ „Кулата”, с която не пропуска празници и делници.

Друмева поднесе рози на настоящи и дългогодишни  учители, дошли на празничния площад  „Севтополис” за 24 май  в Казанлък. Тя благодари  на директори на училища, на дейци на културата, които срещна по улиците на града в празничния ден. „Няма по-голямо удоволствие да те изненадат с цвете на благодарност в Деня на Светите братя”,  каза дългогодишният ръководител на образованието в Града на розите Христина Йорданова. Приятно изненадан от непринудената честитка остана и директорът на Художествената галерия Христо Генев. Поздравление  получиха и специалните абитуриентки, избрани за царица  роза и нейни подгласнички. В празничната разходка с Друмева бе и  заместник-председателят Спас Момов. Двамата честитиха празника на директори на училища, читалищни дейци, абитуриенти, писатели, художници, артисти и др.

„Заветът на Светите братя Кирил и Методий е във всеки един от нас, трябва да го предаваме отговорно, за да  се обединим така около образованието и културата, че  да ни придвижат напред като народ и държава”, подчерта Румяна Друмева.