ОблС на БСП - Стара Загора: Управленска немощ характеризира кабинета „Борисов – 3”

19.06.2018

Управленска  немощ, безхаберност, непрозрачност  и  натрупан социален негативизъм – това  характеризира едногодишното управление на държавата. Така социалистите от Областния съвет  на БСП - Стара Загора определиха  изпълнението на програмата на третото правителство на Борисов за една година.

Областният съвет изрази тревога  от липсата на адекватни решения за комплекса "Мини Марица-изток" и за пропуснатите реакции  в структуроопределящия за региона сектор „Енергетика”. Социалистите се възмутиха и за безотговорното отношение към общинското здравеопазване в областта и към критичното състояние в УМБАЛ „Д-р Стоян Киркович”.

 „Правителството на ГЕРБ и ОП не изпълнява своите цели и приоритети от Програмата си за управление в нито една сфера. БСП е предложила 31 законопроекта в Народното събрание за една година, които да подобрят социалния статус на българските граждани, които не бяха приети”, информира зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Драгомир Стойнев.

 „Опасната инфраструктура, незачитането на закони при усвояването на евросредства за ремонти  на общински обекти, пътища и сгради, замитането на проблемите, отсъствието на реални действия за подобряване живота на хората - провокира все по-голямо  недоволство и безпокойство”, заявиха левите. „Правителството не направи нито една стъпка към реформиране на проблемните сектори, а продължи да симулира управление и да поддържа двойния стандарт”, подчерта председателят на Областния съвет Румяна Динева.

„60 % от пенсионерите получават доходи под линията на бедност, 709 232   българи са   с   годишен   доход   по-малък    или    равен    на  2   400   лв.,  мащабът   на   неравенствата   още по-ярко   се   откроява”, обясниха от ръководството на ОблС. По думите им проблемите в социалната сфера, образованието, културата стават нов фактор, тласкащ хората към напускане на страната. „За едногодишното управление на ГЕРБ и Патриотите, по данни на НСИ, 31 586 български граждани са се изселили от страната. От тях 4 625 са на възраст под 20 години. Само от област Стара Загора, през 2017г. са се изселили 6 564 български граждани. Хората в областта живеят все по-несигурно, не само няма полицай във всяко населено място, а и полицейските управления затварят врати  в 17 часа и не може да се заведе нито жалба, нито сигнал в неработно време”, споделиха социалистите от област Стара Загора на депутатите от БСП.  

 

„Липсва сигурност във всички сфери на живота и  хората са изключително обезверени. Вотът на недоверие е по ключова тема  и повод за важен дебат, нужно е да се говори за проблемите, за да се намерят техните решения. Видно е, че няма ясна визия за  сигурността и обществения ред в страната, правителството не може да осигури сигурността и спокойствието на българските граждани и така повече не може да се живее.”, обобщи Драгомир Стойнев.