Кметът на Чирпан Кичка Петкова: Нека в деня на Съединението да загърбим различията

18.09.2018г

“Нека в този ден да загърбим различията и усетим в нашите жили как тече една кръв – българската. Нека  помним делото на онези патриоти, които поеха риска и отговорността да обединят нашето отечество”. Това заяви в словото си кметът на Чирпан Кичка Петкова пред паметника на Съединението. С общоградско честване жители и гости отбелязват Съединението и като празник на Чирпан повече от 20 години. Цветя и венци пред паметника положиха родолюбиви граждани, общественици, политици, сред тях бяха и народните представители от ПГ на "БСП за България" Георги Гьоков, Донка Симеонова и Красимир Янков.

Петима мъже от Чирпанската чета - Георги Сербезов, Петко Запрянов, Иван Данчов, Димитър Йовчев и Алекси Хаджиоглу, са покосени от куршуми на път от града към Пловдив – в днешното братядаскаловско село Съединение. В тяхна памет отец Георги отслужи заупокойна молитва.

Към участниците в общоградското честване се присъединиха 45-те участници в туристически поход "По пътя на Съединението", които са изминали пеша 22 км тази сутрин от село Съединение до Чирпан. Организатор на похода е туристическо дружество "Средногорец".

На тържествената сесия депутатът Георги Гьоков поздрави общинските съветници и поднесе поздравителния адрес на председателя на ПГ на „БСП за България" и лидер на БСП Корнелия Нинова до гражданите на Чирпан. “На България й предстои промяна към по-добро и тази промяна ще се усети във всички региони и във всички български общини. Ръководството на община Чирпан прави необходимото, за да създаде повече възможности за по-добро бъдеще на града и населените места”, се казва в писмото. Нинова пожелава все по-често децата от града на Яворов да виждат бъдещето си в родния град.