Даниела Лекина: Родителите в малките населени места имат нужда от подкрепа

18.09.2018г

С огромна радост децата от ОУ  „Отец Паисий“ в старозагорското село Калояновец чуха първия звънец. Най-малките ученици, които прекрачиха школския праг, получиха най-много подаръци. Събраните ученически и спортни пособия от благотворителната акция „Дари за децата от село Калояновец” бяха посрещнати от първокласниците с радост и удоволствие.

„Благодаря на отзовалите се старозагорци за това, че откликнаха и се присъединиха с материална и финансова подкрепа. Организирахме я с Младежкото обединение на БСП-Стара Загора, защото семействата тук имат нужда от помощ за  учебната година. Благодаря  на гражданите за участието им, радвам се, че се включиха и журналисти и колеги в нашата кампания”, каза общинският съветник от БСП Даниела Лекина, която бе  патрон на инициативата.

Тя поздрави учителите и ръководството на учебното заведение със старта на учебната 2018/2019 година. „Пожелавам спорна година и повече отличници тук. За училищата в малките населени места трябва да има държавна политика, която да поощрява младите семейства, избрали да живеят  на село. ”, убедена е Лекина.