В Бузовград пишат своя Визия за селото

В редиците на социалистите в казанлъшкото село - шестима новоприети

"Визия за Бузовград" да се изработи в следващите няколко месеца- това решиха социалистите в селото на среща с народния представител Донка Симеонова и общинските съветници Румяна Друмева, Пламен Караджов и Моника Динева.  „Визията  ще бъде  основата за една  дългосрочна програма за развитие на селото, с която да отидем на избори за кмет през 2019 година”, заявиха бузовградчани. По думите им хората искат промяна, за да има в селото вода, канализация, асфалтирани улици, поддържани градинки,  велоалея, спортен клуб, видео наблюдение. „Читалището се руши,  стадионът - занемарен,  а речното корито – необезопасено. От години проблемите се знаят, но решения - няма”, жалваха се хората на депутата и съветниците. Заедно обсъдиха политическите проблеми и действията на БСП в оставащата една година до изборите и начертаха задачите пред партийната структура.
 Румяна Друмева поздрави шестимата новоприети социалисти и им пожела енергията, която имат, да я вложат в изграждането на  алтернативата на сегашното местно управление. „За промяната се изискват активни действия и ярки позиции, днешното събитие е илюстрация на приемствеността и ценностите на БСП”, каза Друмева. Тя и местният председател Ганчо Владев подчертаха заслугите  на  Теньо Тотев като общественик, както  и приносът му, като социалист, по повод неговия 90-годишен рожден ден.
Левите обсъдиха проекта „Визия за България” и алтернативния бюджет на БСП. „В алтернативния бюджет  са заложени приоритетите на Визията. БСП предлага още от 1-ви януари догодина, минималната работна заплата от 510 лв. да стане на 640 лв.,  майчинството от 380 лв. да се увеличи на 640 лв., да се увеличат помощите на майките – студентки от 2 880лв. на 6 500 лв., помощите за първокласници от 250 лв. да получават и децата  във II, III и IV клас, да се въведе диференцирана ставка на ДДС: за лекарствата от 20% - на 9 %, за хляба от 20% - на 5%, въвеждане на подоходно данъчно облагане. Пенсионерите и социално слабите не са в дневния ред на управляващите“, категорична бе Симеонова. В казанлъшкото село депутатът и съветниците от БСП отговориха на множество въпроси, повечето от тях бяха свързани с общинската политика.