Донка Симеонова: В Казанлъшко хората искат честни избори, без манипулации

26.02.2019

„Нагледахме се на всякакви манипулации на ГЕРБ за тези 10 години, включително и в Крън, искаме честни и демократични избори”. Това заявиха социалисти и симпатизанти на левицата по време на среща с депутата от ПГ на "БСП за България" Донка Симеонова, с председателя на общинската организация на БСП Румяна Друмева и с ръководителя на групата общински съветници Пламен Караджов в гр. Крън. Участниците в срещата припомниха фрапантни случаи на  манипулации и финансови възможности в изборния ден, на които трябва категорично да се  противодейства и да се въведе строг контрол.
„Не трябва да губим доверие в изборите, те са инструмент да променим системата. БСП продължава да настоява за избор на нова ЦИК, за отмяна на позорните среднощни гласувания за Изборния кодекс, връщане на преференцията към старите равнища, нов дебат за машинното гласуване, връщане на правото всеки български гражданин да може да си търси правата пред Върховния административен съд с касационна жалба. Това са нашите условия.”, заяви Симеонова.  По думите на Румяна Друмева „недоволството на хората е огромно, то расте с всеки изминал ден, напрежението се засилва  в отделните професионални общности, въпрос на близко време е  да ескалира”.
„Всеки ден сме свидетели на  лъжи, скандали, корупция, задкулисие и натиск”
Жителите споделиха на депутата и на общинските съветници проблемите на Крън. „Какъв град сме, като нямаме една градска улица, няма пътни знаци, произшествията се увеличават, инфраструктурата е в безобразно състояние, няма канализация, няма вода в домовете ни през лятото, вече и хора не останаха по къщите, но с винетки стигаме до Казанлък”, жалваха се присъстващите.
„Нужна е коренна промяна в управлението на държавата, общината и на кметството. Проблемите се решават в диалог, такъв не се допуска от ГЕРБ. Всеки ден сме свидетели на  лъжи, скандали, корупция, задкулисие и натиск върху хора и фирми”, заяви Пламен Караджов. Двамата с Друмева обясниха как работи местната власт вече 8 години като част от  „режима Борисов”.