БСП-Казанлък призовава кмета да върне решението за продажбата на имот на брега на морето

На фона на тресящите държавата скандали това прилича на  казанлъшкия \"Артекс\"

„Скандално и недопустимо е решението на управляващите за продажбата на терена на бившия пионерски лагер в с.Равда. Призоваваме кмета на Казанлък Галина Стоянова да върне решението и да започне широко обществено обсъждане за разпореждането на терена”, това заяви на пресконференция  председателят на БСП-Казанлък Румяна Друмева след сесията. Съветниците на ГЕРБ гласуваха за терена от 5 660 кв. м.  в непосредствена близост до брега на морето, цена от 980 хиляди лева, последователно намалявана през последните години от 1 млн. и 800хил. лв.

„Кой  и кога отчете обществения интерес, кой упълномощи съветникът Джамал Папарланов да преговаря с потенциален купувач, когато  предстои явен търг с наддаване? Кой е г-н Чиликов, с когото се преговаря тайно и днес се коментира неговото име като потенциален купувач, а търг още не е обявен? На фона на тресящите държавата скандали това прилича на  казанлъшкия "Артекс.”, заяви председателят на Групата съветници на левицата Пламен Караджов.  Според левицата става дума за добре подредена „стратегия”  на ГЕРБ  за изкупуване на имоти. „В Годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост за този имот, върху който допреди 20-на години община Казанлък имаше свой детски лагер, кметът залага сума от 800 хил. лева. Същевременно тя лесно забравя дори своята управленска програма, в която щеше да настоява за широко обществено обсъждане за терена на бившия лагер в Равда и наскоро излезе поръчаната оценка от Общината от лицензиран оценител за същия имот на стойност  над 1.5 млн. лв.”, припомниха съветниците.

„С действията си ГЕРБ доказват с всеки изминал ден, че Общинският съвет е придатък на кмета. Нашите предложение в комисии и на сесии  се неглижират  тотално, но това няма да ни откаже да защитаваме интересите на гражданите”, подчерта  съветникът Теодора Иванова. Тя очаква председателят на  Общинския съвет адв. Николай Златанов да обясни публично какво означа днешното му предупреждение на сесията, че „нещата в община Несебър плашат купувачите”. Очаквам да съобщи на обществеността обърнал ли се е към разследващите органи  за  данните, с които разполага  и какви са техните действия. „Очевидно е желанието имотът да бъде продаден, на него не му се възлага никаква функция, освен за попълване на общинската хазна”, категорична е и съветникът Моника Динева. Според нея е недопустимо да се водят преговори зад гърба  на Общинския съвет и да се определят цени. "На това трябва да се сложи край чрез публичност и да бъде информирана обществеността за всички решения на местния парламент”, категорична е тя.