Кирил Добрев в Стара Загора: БСП ще бъде  първа политическа сила на 26 май

12.4.2019

„БСП ще бъде  първа политическа сила на 26 май”,  това каза заместник-председателят  Кирил Добрев  на заседание на  Областния предизборен щаб в Стара Загора.

„Скандалите в държавата доведоха до спад  на доверието в ГЕРБ, хората искат промяна в България и тя ще започне от изборите за Европейски парламент”, категоричен бе  Добрев. „На тези избори листата, начело с Елена Йончева, играе само за победа”, заявиха от щаба. По думите им предимство е, че  БСП първа предложи своята програма и за изборите „Визия за Европа”, докато управляващите с всеки изминал ден затъват в корупционни скандали.  
На заседанието доклад за подготовката и задачите пред социалистическата партия изнесоха председателите на 11-те общински организации. Те очертаха актуалната политическа обстановка, обобщиха проблемите, посочени от местните жители, в навечерието на изборите за ЕП. Социалистите обсъдиха своята програма за м. май. Предизборният щаб акцентира върху синхронизирането на действията на кандидатите за евродепутати от една страна и общинските, областните и националните предизборни щабове на БСП от друга. Обсъдени бяха и срещите на депутатите от Коалиция „БСП за България”. В неделя Националният съвет ще подреди и евролистата на БСП.