Иван Кръстев за казуса Равда: Община Казанлък продава общото в интерес на частното

Това ли е европейската и национално отговорна политика на местната власт?

„Община Казанлък явно нарушава закона, интереса на хората и лишава гражданите  от един актив, който има потенциала да бъде ползван от поколения напред”. Така коментира  в Казанлък кандидатът за евродепутат  от „БСП за България” Иван Кръстев по повод незаконосъобразното решение на местния парламент за продажбата на лагера в Равда за 980 000лв. Той се позова на мотивите, с които областният управител, сезиран от БСП-Казанлък,  изпрати решението за Равда в Административния съд.

„Свидетели сме на ситуация, когато общото трябва да стане частно, в нарушение на обществения интерес. Това ли е европейската и национално отговорна политика на Община Казанлък, с която се лишават децата от възможност за пълноценна почивка и социализация?”, попита Кръстев, споделяйки, че  едни от най-хубавите му детски спомени са на лагерите в Равда, „когато България беше в дълбока криза и държавата пак съумя да осигури на децата това, от което  имаха потребност”. 

Кръстев подкрепи подписката  на казанлъшките социалисти „Да си върнем Равда”. Той поздрави групата общински съветници на  БСП и БСП-Казанлък за активната им гражданска позиция, която алармира обществеността, както и за действията им на национално ниво, за да не остане  „анонимен участника в „далаверата”. Той очаква държавата да реагира, както изисква законът, на сигналите, изпратени от БСП и до главния прокурор, президента, премиера, парламента, омбудсмана, Комисията за противодействие на корупцията. Социалистите предполагат, че е подготвена схема,  свързана с търговия на влияние.  

Днес от 17:30 Младежкото обединение в БСП организира протестно автошествие „Да си върнем Равда!” с маршрут в Казанлък и 10 населени места, като финалът е пред Общината. Младежите очакват към тях да се присъединят всички казанлъчани, които не подкрепят скандалната сделка.