Млади социалисти с автопоход за каузата „Да си върнем Равда“

19.04.2019

Млади социалисти с повече от сто автомобила се обявиха против продажбата на бившия казанлъшки детски лагер в Равда на занижената цена от 88 евро/кв.м. Протестното автошествието бе подкрепено от младежи от Стара Загора и София . В автошествието се включи и председателят на Младежкото обединение в БСП Николай Бериевски.

Младежите настояха бъдещето на базата за детски отдих върху пет и половина  декара площ на първа линия до морето да се  реши след обществено допитване. Заради съмнения за търговия с  власт, социалистите от Казанлък  стартираха и подписка за връщането на терена, бяха сезирани редица институции, включително и прокуратурата. БСП в Казанлък призова и всички жители на общината за подкрепа. Социалистите припомниха, че община Казанлък е единствената у нас, все още притежаваща собственост на Черноморието.  Те заявиха, че са  твърдо решени да запазят имота като един от най-ценните обществени активи.

Председателят на младите социалисти Николай Бериевски заяви пред протестиращите, че е впечатлен от активността на събралите се млади хора. “Това, което видях в абсолютно всички населени места, през които мина колоната от около 100 автомобила е усмивката на лицата на хората, тяхната подкрепа. Вашата кауза е каузата на казанлъчани", заяви Бериевски. Той призова жителите на Казанлък да продължават да се борят за това, в което вярват. "Хората са с вас. Случващото се в Казанлък не е частен случай. Това е поредният пример на модела, който управляващите ни насаждат вече 10 години. Затова ние трябва да застанем зад своите каузи и да ги отстояваме.” – категоричен бе Бериевски.