Елена Йончева: Нашата битка е енергийните проекти у нас да се случват

Май 19, 2019 Новини Избори 0 1311

19.05.2019г.

„Нашата битка е енергийните проекти у нас да се случват”. Това заяви при среща с граждани в Стара Загора водачът на листата на „БСП за България” Елена Йончева. Тя припомни, че сме загубили най-големите инвестиционни проекти- Бургас-Александруполис  „Южен поток”,  „Белене”.  В същото време, Германия стори „Северен поток” 2. „Белене днес трябваше да работи и нямаше да говорим за повишаване на цените на тока”, подчерта тя. Йончева сподели, че по време на обиколките си в страната, в много предприятията са споделили, че от следващия месец ще плащат поне двойно по-високи цени. „Това ще доведе до покачване на всички цени. Нашите съседи строят атомни електроцентрали и ние ще трябва да купуваме ток от тях, което ще доведе до увеличаване на цените на тока отново”, обясни тя.

Елена Йончева коментира, че се говори за затваряне на ТЕЦ „Марица Изток” 2. По думите й от това много хора ще останат без работа. „Ние няма да позволим това и ще се борим за интересите на българските граждани и тук, и в Европа”, категорична бе тя. По думите й сегашното правителство не прави това. Тя даде пример с Австрия, където при съмнения за корупция, правителството подава оставка, а у нас започва да се търси кой е направил записа, довел до корупционен скандал, каква е била мотивацията му. „Защо търпим това и след „Ало, Ваньо” имаме ”Ало, Банов съм”. На 26-ти май, с номер 18, можем да променим страната си и да сложим край на разграбването й, от което всяка година изтичат 12 млрд. лв.”, заяви Елена Йончева.

Гражданите на Стара Загора подариха на Йончева въглища от региона. Те обясниха, че това е прехраната за тях и семействата им и техният живот. Хората я призоваха да продължи да се бори за интересите на българския народ и от ЕП.

Иван Кръстев: ЕС има нужда от нова индустриална политика

„Приоритет на българските социалисти в Европейския парламент ще бъде запазването на комплекса „Марица изток“, заяви кандидатът за евродепутат Иван Кръстев. Той подчерта необходимостта от нова индустриална политика на ЕС, която да насърчи връщането на производства от трети страни и да превърне България отново в привлекателна дестинация за инвестиции. На въпрос за средствата, които Европа отделя за научни изследвания, Кръстев посочи нуждата от увеличение на средствата спрямо сегашната програма „Хоризонт 2020“ и необходимостта от обособяване на конкретни средства за отделните държави членки, с цел по-лесен достъп до финансиране.

Деница Златева: Имаме самочувствието, знанията и куража да променим Европа и да върнем държавата на гражданите

“Хората искат възмездие за окрадените пари от къщи за гости и магистрали. Ние, в БСП, имаме самочувствието, знанията и куража да променим Европа и да върнем държавата на гражданите”. Това заяви кандидатът за евродепутат и зам.-председател на БСП Деница Златева. Тя сподели, че по време на кампанията кандидатите на БСП са достигнали и до най-малките населени места, по пътища, по които премиерът със сигурност не е минавал. „Срещнахме се с хора, дали здравето и най-хубавите години от живота си за България, а сега са принудени да оцеляват с 200 лв. на месец. Видяхме млади хора, които геройски се опитват да отглеждат семействата си, без никаква подкрепа от държавата. Заради тях ви призовавам да бъдете активни на 26-ти, да гласувате, да убедите и вашите близки и приятели също да гласуват, защото съм сигурна, че и те са гневни”, заяви Деница Златева.

Тодор Стоилов: Нашата програма е насочена към хората

„Нашата програма е насочена към хората. Другите казват че трябва да се работи за дигитализацията и срещу хибридната война, но се забравя за достойното възнаграждение и качественото образование”, заяви кандидатът за евродепутат Тодор Стоилов. Той подчерта, че БСП ще настоява в ЕП на хората да се гарантира единна европейска заплата и единна европейска пенсия „Надяваме се на справедливост - с избора на европейския прокурор. Да не чакаме промяната за по- добро, а да участваме в нея с номер 18, на 26 май”, каза още той.

Крум Дончев: Част съм от отбора на най-добрите и ще спечелим с БСП
„Да бъдем достойни, честни, борбени и да се борим за българското и за българщината. Част съм от отбора на най-добрите и ще спечелим с БСП”. Това заяви кандидатът член за ЕП Крум Дончев. Той сподели, че от първия ден на кампанията е мотивиран за победа, след като е тръгнал из страната и  за пореден път е станал пряк свидетел на тежкия живот на хората. „Именно за тях ще се борим и в Европа, за да живеят те по-добре”, заключи Крум Дончев.

На събитието присъстваха депутатите от региона Драгомир Стойнев и Георги Гьоков, зам.-председателят на БСП Кирил Добрев, секретарят на ПГ на левицата Кристиан Вигенин, депутатът Димитър Георгиев, председателят на БСП-Стара Загора Валентина Бонева.