Казанлъчани искат спокойствие по ларгото

21.07.2019 г.

"Какви мерки кметът на Казанлък  предприема за спокойствието на гражданите в парка на ул. „Искра“, това питат от БСП във връзка със  зачестилите  сигнали в приемната на общинските съветници за липсата на сигурност  и безопасност в централната част в Града на розите.

„Почти ежедневно, около пейките на ул. “Искра”, се събират хора във видимо нетрезво състояние,  настоятелни и агресивни просяци от малцинствените групи. Това притеснява хората, избрали да поседнат за отдих или преминаващите  по „Искра“ – това обясни общинският съветник Теодора Иванова, която внесе питането на казанлъчани в местния парламент. По думите й това деяние е  системно нарушаване на  Наредба №1 за осигуряване на обществения ред в Община Казанлък.

„Хората, които ни потърсиха, дойдоха с разпечатани наредби, те са наясно със забраната за  ползване на общински площи за обществено ползване за употреба на алкохол и упойващи вещества, както и   с ограничената просия  под каквато и да е форма на обществени места“, разказа Иванова.  Преди време, когато ученици чистиха доброволно в парка, изнесоха чували с отпадъци, които доказват неприятната действителност, изискваща решения. За жителите и гостите на града това е сериозен проблем по казанлъшкото ларго.