Корнелия Нинова: Над 500 млади хора са част от нашите кандидати

Казанлък има нужда от промяна и ние ще я направим

Председателят на БСП Корнелия Нинова посети Казанлък, за да подкрепи кандидата за кмет, издигнат от левицата - Стоян Петров, листата за общински съветници и кандидатите за кметове на населени места. “Поздравявам ви за всичко, което правехте като опозиция  в годините на  управление на ГЕРБ в общината. Ще изтъкна само едно - благодарение на вас, беше спасена Равда от продажба и обслужване на задкулисни интереси. Така показахте, че няма да допуснете разграбване на общинската собственост и знам, че ще продължавате да пазите интересите на съгражданите си”, заяви Нинова. Тя продължи, че кандидатът на БСП Стоян Петров е човек, завършил военноморското училище, капитан трети ранг, човек, който никога не се е докосвал до политиката, до обществена поръчка. ”Той е почтен професионалист, отдаден на вас. Предлагаме ви личност, чийто живот е отдаден на честта и достойнството”, каза още председателят на левицата. Тя изрази подкрепа и за листата за общински съветници и подчерта, че тя е съчетание на много опитни и много млади хора, а средната възраст е 39 години. “Това е един от резултатите на промяна в партията. В цялата страна имаме над 500 млади хора кандидати за кметове и общински съветници”, подчерта Нинова. Тя обясни нуждата от промяна и в Казанлък - общината се управлява задкулисно, правят се ремонти на ремонтите, не се прави социална политика. “Има потенциал за промяна, а единствената пречка е страхът - страхът да изкажеш мнение, да критикуваш властта, дори да бъдеш днес тук. Нека помогнем на всеки да бъде свободен човек”, завърши Нинова.

“Време е за промяна. Няма друга по-силна кауза от тази- да върнем Казанлък на казанлъчани”, заяви председателят на общинската администрация на БСП Румяна Друмева.

Кандидатът за кмет Стоян Петров подчерта, че е приел да бъда кмет от най-голямата партия в България- БСП, защото е обединена и отворена за по-широк кръг от хора. “Не приемам модела на управление на Казанлък - еднолични решения, липса на професионалисти. Управляващите искат да ги слушаме, но забравиха да ни чуват. Искат да виждаме свършеното, но забравиха да ни гледат в очите. Не приемам разделението в обществото. Знам кой съм, какво мога и всичко можем да постигнем, ако сме заедно”, каза още Петров.