Корнелия Нинова поздрави жителите на Казанлък

05.06.2020

Председателят на БСП Корнелия Нинова поздрави  кмета на Казанлък  и  жителите на града

с  празника на града и Фестивала на розата. ”Смисълът на всеки празник е в историческите и културни устои, приемствеността и визията за бъдещето им усъвършенстване. Община Казанлък притежава неоспоримо историческо наследство и факта, че е първолюлката на социалистическата идея за справедливост”, изтъква Нинова.

Тя подчертава, че богатството на идеи, артефакти, творци и благодатни природни дадености прави това кътче от родината ни несравнимо.

„Казанлъчани са стожерите на българското розопроизводство, с които имах възможност да разговарям наскоро за рисковете пред бранша и оцеляването на националния символ на България – маслодайната роза. Съзнавам колко е отговорно и важно богатството на общината да бъде оценено, обгрижено и съхранено за поколенията. Затова искрено пожелавам на вас здраве, разбиране и воля да опазите тази гордост”, пожела председателят на БСП на казанлъчани.

Тя допълва, че със сила, търпение и вяра община Казанлък  ще пребъде с тяхното трудолюбие  и  значимостта на притежаваните уникални възможности на района. ”Нека не забравяме никога, че всички вие сте част от националното достойнство на Република България! Нека го пазим чисто и светло!”, завършва Корнелия Нинова.