Веселин Калчев бе преизбран начело на БСП в Братя Даскалови

20.07.2020 г.

Досегашният председател  на БСП  в Братя Даскалови Веселин Калчев бе преизбран единодушно  начело на общинската организация. За него гласуваха всички присъстващи делегати на  15-тата отчетно-изборна конференция. Тя  гласува 15-членен състав на общински съвет, в който най-младият член е на 25 години, а най-възрастният -   на 70. Седемчленна е контролната комисия, която ще се ръководи отново от Петър Петров.

Форумът отчете  ползотворната роля на председателя Калчев, който върна в БСП над 150 души, възстанови структурите в 23-те села на общината, заздрави  взаимоотношенията между социалистите и увеличи подкрепата и доверието към БСП. 

„Общинската организация е една от най-активните не само в област Стара Загора, а и в страната“, подчерта партийната конференция и гласува задачи,  които „на следващи избори да поставят БСП като водеща политическа сила“.

“Единствено не се справихме тук с изборния туризъм за  местния вот през 2015-та и през 2019-та година, въпреки нашите разкрития за фантоми-избиратели, фалшиви регистрации на настоящи адреси и  изпратените сигнали и жалби до институциите в България“, заяви Веселин Калчев.

Според социалистите този безпрецедентен процес в обезлюдяващата се община  Братя Даскалови е достигнал най-мащабните и най-пагубни форми в демократична България и не може  да се реши  без намесата на всички  отговорни институции в България.

Гости на конференцията бяха депутатите  от региона Драгомир Стойнев, зам.-председател на ПГ „БСП за България“ и Георги Гьоков, които отчетоха дейността си и обсъдиха политическата обстановка в страната. Делегатите избраха и петима социалисти за 50-ия Конгрес: Веселин Калчев, Иван Неделчев, Петър Узунов, Станка Матева и Димитър Димитров.