Млади социалисти станаха доброволци-санитари в болницата в Чирпан

06.12.2020г.

Своят принос в подкрепа на медиците за преодоляване на здравната криза дадоха  млади социалисти от Младежкото обединение на БСП в Старозагорска област.

Те станаха доброволци в болницата в Чирпан. Мирела Кичукова, която е от Раднево, се включи с помощ заедно със съпартиеца си Камен Мартинов в диспансера в родния му град, към тях се присъедини и лидера на младежите-социалисти от областта Владимир Грамовски.

„Нашите инициативи ще продължат. Те са част от националната младежка доброволческа акция и се координират от народния представител Георги Гьоков, който заедно с директора д-р Тотев, са преценили реализирането й.“, каза  областният младежки лидер Владимир Грамовски.  

„Когато държавата не мисли за хората, младите сме на ход“, сподели Камен Мартинов и призова в Международния ден на доброволеца /4 декември/ всички да сме обединени в добротворчеството.

„Всеки избира своята роля в излизането ни от тази здравна, социална, икономическа и чисто човешка криза“, сподели избора си и Мирела Кичукова.

Владимир Грамовски също е категоричен: „Добротворчеството е мисия. В международния ден на доброволеца нека сме съпричастни с дела, не само с думи“.

Управителят на Чирпанската болница д-р Неделчо Тотев бе един от първите шефове на болници, който алармира за критичния недостиг на медицински персонал още преди месец.

Активистите на БСП помагат като санитари в  МБАЛ Чирпан.