БСП-Казанлък: Призоваваме кмета и управляващата коалиция ГЕРБ-ДПС да спрат продажбите на терените в Равда и Несебър

Бюджет′ 2021 трябва да бъде насочен за гражданите

„Призоваваме кмета и управляващата коалиция ГЕРБ-ДПС да спрат продажбите на общински терени в Равда и Несебър. Настоящата криза е достатъчно тежка за всички сектори, най-драстична е в туризма, цените на имотите край морето падат, безотговорно е да се продава“, за това апелират общинските съветници на БСП дни преди да започне разглеждането на бюджета в комисиите на местния парламент. 

„Приоритетът на бюджет 2021 трябва да са гражданите. БСП неколкократно предложи мерки за облекчаване на финансовата тежест за семействата, чиито деца посещават детски градини и за наемателите на общинска собственост, пряко засегнати от въведеното извънредно положение, както и намаляне таксата смет за жителите на общината. Вярваме, че управляващата коалиция, начело с ГЕРБ, ще прояви състрадание към  изнемогващите хора, които ежеседмично се увеличават“, каза председателят на групата общински съветници от „БСП за България“ Пламен Караджов. „Дошло е време, в което властта трябва да забрави за комисионните от плочки, тротоари, градинки и асфалт“, заявиха съветниците.

Те внесоха 8 предложения за обсъждането на проектобюджета. Сред тях са  средства за спешните ремонти в двете  отделения по хирургия и за лечение на нервни болести в МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“, за санирането и ремонта на ДКЦ „Поликлиника“, както  и средства за повишаване квалификацията на лекари и медицински кадри. БСП-съветниците са предложили на кмета да предвиди във финансовия план субсидиране на превозвачите, които осъществяват обществен транспорт за социалните групи, ученици и пенсионери. „Да се заложат средства за 19-те кметства с 50 % повече от 2020г., финанси за проектиране на многофункционална спортна зала, за подпомагане участието на треньорите и техните възпитаници за международни първенства и да се реновира спортната  площадка по скейтборд в парк „Васил Левски“, предлагат още от левицата.