Георги Свиленски: Алтернативата на управлението в община Мъглиж е коалиция „БСП за България, а бъдещият кмет – Миглена Филипова

Трябва да се създаде дългосрочна програма за изграждане на нови улици и ремонтиране на селската, междуселищната, градската улична и пътна инфраструктура. Необходим е пълноценен анализ, дългосрочно планиране и строг контрол при изпълнение на инфраструктурните проекти

„Алтернативата на управлението в община Мъглиж  е коалиция „БСП за България. Ще спечелим, защото имаме кандидат професионалист“ – това каза председателят на Националния предизборен щаб и заместник-председател на левицата Георги Свиленски при срещите си с жители. Той, заедно с депутата Георги Гьоков, посети община Мъглиж, предвид частичния вот за общински кмет на 28 февруари. „Решихме да участваме в тези избори със собствена кандидатура, залагайки на икономиста – финансист Миглена Филипова, защото е местен човек, живее в Мъглиж, познава проблемите и  има решения за тях. Убедени сме, че ще управлява с доверието на своите съграждани“, подчерта Свиленски. Според него информацията, която се получава за Общината е, че има  неясно финансово състояние и е от изключително значение това да се промени, местното самоуправление да бъде прозрачно и максимално открито, каквото досега тук не е имало.

„Това, което се случва днес по пътищата в мъглижко, е част от всяка кампания – или ще асфалтират улици или ще разкопаят други, управляващите целят да заблудят избирателите. За това дава тон самият премиер вместо да управлява държавата, обикаля магистралите и пътищата и по места  следват този порочен модел“, така коментираха депутатите въпросите на жителите, относно предизборното кърпене.

Според кандидата на БСП с № 9 в бюлетината Миглена Филипова трябва да се създаде  дългосрочна програма,  след обществено обсъждане, за изграждане на нови улици и ремонтиране на селската, междуселищната, градската улична и пътна инфраструктура по приоритети. Необходим е пълноценен анализ, дългосрочно планиране и строг контрол при изпълнение на  инфраструктурните проекти.

Граждани поставиха и най-наболелият проблем – липсата на транспорт в община Мъглиж. „За да се  реши е необходим синхрон в усилията на институциите и създаване на нова Републиканска транспортна схема, всичко друго е имитация на решение за десетки общини в България“, каза Свиленки, който е зам.-председател на парламентарната комисия по транспорт.

Той, Гьоков и кандидатът за кмет обсъдиха празните стадиони в Ягода, Тулово и Мъглиж през всички сезони. По думите им управляващите първо  строят недалновидно, а после нямат и  политика за спорт. „Преразглеждане условията за ползване на имоти със спортно предназначение - общинска собственост и отваряне на трите стадиона  за деца, юноши и млади хора и градската фитнес зала“, планира Миглена Филипова, когато бъде избрана за кмет.