Пламен Караджов: От БСП искаме присъствени заседания на Общинския съвет в Казанлък

Наложената от управляващите имейл практика и в заседанията на постоянните комисии е имитация на дейност

Заседанието на местния парламент, насрочено за 27 април, вторник, да бъде присъствено - за това настоява Групата общински съветници на „БСП за България“ в Казанлък.

„Здравният министър отмени повечето  ограничителни мерки. Парламентът заседава присъствено, както и повечето общински съвети в страната.  Смятаме, че е време да преминем към нормален и пълноценен режим на работа“, това каза ръководителят на левицата Пламен Караджов, който  внесе предложението  до Председателския съвет.

БСП настоява и заседанията на постоянните комисии също да се провеждат присъствено, защото наложената от управляващите в Казанлък имейл практика е имитация на заседания на 9-членните комисии, сочат мотивите на общинските съветници. Според тях няма текст в нито една издадена заповед  да е наложено ограничение за събиране на 9-10 човека на закрито.

„С отпускането на мерките, ние от Групата на „БСП за България“ се надяваме предложението ни да се приеме и да се премине към нормално заседание на Общинския съвет след едногодишното ограничение. Ние сме избрани от жителите на община Казанлък за пълноценно изпълнение на задачите, дори и  по време на кризи“, подчерта Пламен Караджов.