БСП-Казанлък призова кмета Галина Стоянова да осмисли непристойното си поведение и публично да се извини на кмета на Овощник Иван Колев

04.06.2021 г.

БСП-Казанлък призова кмета  Галина Стоянова да осмисли непристойното  си поведение и   публично да се извини на кмета на Овощник Иван Колев. Това се казва в Позиция на ръководството на казанлъшките социалисти  по повод грубия тон и заплахи, отправени от Стоянова към кмета на БСП Иван Колев в телефонен разговор. За това  алармира самият той във Фейсбук твърде възмутен.

„Г-жа Стоянова си позволи да се държи нагло, гневно и безскрупулно в телефонен разговор с мен. Причината за избухването й, придружено и със заплахи, заради това, че не съм посетил  събрание на общинските съветници на ГЕРБ в селото. На събранието е присъствал и председателя на Общински съвет Казанлък – Николай Златанов (от ГЕРБ) и това, че не съм отишъл специално да го поздравя, се счита от г-жа Стоянова за особено неуважение и ми се закани в слушалката „от тук нататък ще работиш без общинския съвет“, споделя кметът на селото.  „Нито като човек, нито като кмет съм длъжен да посещавам сбирки на  партия ГЕРБ. Колко ниско може да падне един общински кмет, за да си позволи да заплашва  кмет на населено място, затова че чинно не е присъствал на събрание в селото, организирано от тяхната партия ГЕРБ? Жалки сте!“- пише още Колев, чийто пост събира поздравления в социалната мрежа.

„Недопустимо е острият тон, заплахи и груби изрази  да бъдат форма на общуване , която  използва кметът на община Казанлък Галина Стоянова към кмета на Овощник Иван Колев“, категорични са от БСП в Града на розите. По думите им няма по- голям и по- малък кмет, тъй като  са мажоритарно избрани. „Подкрепяме управлението на кмета  Колев, който пети мандат се ползва с уважението и  доверието на жителите на село Овощник“, подчертават от  левицата.