Евгени Кирилов: Нашето правителство работи добре, но ни трябва гръб в ЕП

Тези избори са много по-важни от всички други

Тези избори са много по-важни от всички други. Трябва да успеем да обясним на хората, че този път европейската политика зависи от нас и трябва да сме по-активни. Това заяви на среща с членове и симпатизанти на БСП и граждани в Гълъбово кандидатът за евродепутат от листата на Коалиция за България Евгени Кирилов.

По думите му сега социалистите в Европа имат шанс да победят и да изберат Мартин Шулц за председател на Европейската комисия. "Нашето правителство работи добре, но ни трябва гръб в Европейския парламент", каза още Кирилов. Според него пропастта между бедни и богати в цяла Европа все повече се разтваря, но социалистите искат да променят това. По думите му затова е нужна победа на евроизборите, така че групата на ПЕС да бъде с най-много депутати и да определя политиката на съюза. Евгени Кирилов разказа пред гълъбовци биографията на кандидата на ПЕС Мартин Шулц и подари на местната партийна организация листовка с автограф на социалиста.

"Сега имаме един шанс. На кантар сме, малко трябва да дръпнем и да променим нещата", обясни Кирилов. Според него българските социалисти трябва да имат своите лостове в Европейската комисия, а фактът, че Сергей Станишев е президент на ПЕС и работи активно с Мартин Шулц е вятър в нашата посока. Евгени Кирилов отново подчерта нагласата на социалистите да се провежда нова социална политика в Европейския съюз, свързана с инвестиции в реалното производство и намаляване на безработицата, особено сред младежта.

На въпрос дали българските евродепутати работят заедно, Кирилов отговори, че има старание, но не винаги се получава. Той обаче даде пример с абсолютното единство по въпроса за Македония, което направило силно впечатление на останалите депутати в Европейския парламент.