БСП – Казанлък се обяви против съкращенията в Национален парк-музей „Шипка - Бузлуджа”

 Общинският съвет на БСП в Казанлък остро се противопостави на безпринципното решение на Министерство на културата да бъдат  съкратени шестима  от 27-те служители в Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа”

 

Общинският съвет на БСП в Казанлък остро се противопостави на безпринципното решение на Министерство на културата да бъдат  съкратени шестима  от 27-те служители в Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа”.  „Това не са просто щатни бройки, а научни работници, грижили се дълги години за съхраняване на културно-историческото ни наследство - на България и на Казанлък”, се казва в позиция на общинското ръководство на левицата.

От БСП-Казанлък настояват за незабавно прекратяване на предвидените съкращения в Национален парк-музей „Шипка Бузлуджа” и призовават всички политически сили на територията на община Казанлък да защитят музейните специалисти, да защитят тяхната кауза - съхраняването на културно-историческото ни наследство на България и на Казанлък.

По думите на социалистите работещите в националния музей са хора с богата професионална квалификация, експерти в своята област и не на последно място разбира се родолюбци, посветили своя професионален път и ежедневие в опазване и съхранение на славната българска история. „Хора, за които България и славното дело на българските герои стои над всичко!”  

Общинският съвет на БСП-Казанлък категорично се противопоставя на механичното съкращение на служители в Национален парк-музей „Шипка- Бузлуджа” в навечерието на националния празник на Република България. „Съкращаването на служители в институцията няма да доведе до нищо друго, освен към едно – постепенното, но сигурно унищожаване на дейността на един от най-големите музеи на открито в Европа, символ на свободата. Паметникът на свободата на връх Шипка е построен по идея, дадена през 1920 г. от ветерани опълченци. Средствата са събрани с доброволни дарения от целия народ. Той е открит тържествено през 1934 г.”, се казва още в Позицията на БСП.