БСП – Павел баня с позиция против предсрочното разпускане на Общинския съвет в града

Общинският съвет на БСП – Павел баня излезе с позиция против предсрочното разпускане на Общинскя съвет в Павел баня

 

Общинският съвет на БСП – Павел баня излезе с позиция против предсрочното разпускане на Общинскя съвет в Павел баня. „Не считаме за нормално членовете на ОИК-Павел баня от квотата на БСП да не бъдат уведомявани за заседания на комисията”, пишат социалистите. Те добавят, че са против взетите решения и подмяната на членове в състава на ОИК – Павел баня да бъдат узаконявани от председателя на Комисията в състав и вид удобен за нея и преди всичко, състоящ се от бивши и настоящи служители от Общинска администрация. „Общински съвет на БСП-Павел баня се противопоставя на опита за налагане на диктатура и еднолично управление в Общината с изпълнител председателя на ОИК при положение, че близо три години преди същото  лице си е затваряло очите за неща, които сега се опитва да прехвърли върху други хора”, категорични са социалистите.

            „Ето защо считаме за удачно г-жа Цанка Христова да бъде отзована като председател на ОИК-Павел баня от този, който я е предложил или да подаде своята оставка от длъжността, която заема като заедно с това се оттегли от състава на ОИК в едно с всички, които са пряк и директен конфликт на интереси в името на Община Павел баня и нормалните взаимоотношения между общинските институции”, завършват те.

 

 ПОЗИЦИЯ

на

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ НА БСП- ПАВЕЛ БАНЯ

относно

Решение № 218/19.06.2015 г. на ОИК-Павел баня  за прекратяване предсрочно правомощията на

Общински съвет-Павел баня

Общински съвет на БСП-Павел баня категорично възразява и се противопоставя срещу  Решение № 218/19.06.2015 г. на ОИК-Павел баня  за прекратяване предсрочно правомощията на Общински съвет-Павел баня като счита същото за противозаконно и прието под влияние на нереализирани лични амбиции  от председателката на ОИК в лицето на г-жа Цанка Христова.

Не считаме за нормално членовете на ОИК-Павел баня от квотата на БСП да не бъдат уведомявани за заседания на ОИК, а взетите решения и подмяната на членове в състава на ОИК да бъдат узаконявани от председателя на Комисията в състав  и вид удобен за нея и преди всичко, състоящ се от бивши  и настоящи служители от Общинска администрация, с хора, които под една или друга форма са зависими от моментните си длъжности и получавани възнаграждения чрез община Павел баня.

За всички нас буди недоумение факта как така един човек, който е назначен в състава на Общинската администрация с подписа на кмета на община Павел баня е в състояние да сменя, подменя и узаконява решения от името на ОИК, освобождавайки избрани общински съветници?!

Общински съвет на БСП-Павел Баня се противопоставя на опита за налагане на диктатура и еднолично управление в Община Павел баня с изпълнител председателя на ОИК при положение, че близо три години преди това същото  лице си е затваряло очите за неща, които сега се опитва да прехвърли върху други хора.

От Протокола на заседанието, проведено на 19.06.2015 г. става видно кои са упълномощените представители на ПП присъствали на заседанието на ОИК-Павел баня. От същия този Протокол става ясно, че на него присъства и предишния председател на ОИК-Павел баня, а сега зам.кмет на община Павел баня от квотата на ПП ГЕРБ. Отчитайки направените промени в състава на ОИК-Павел баня в присъствието на подбран състав от членове на същата изразяваме своите притеснения и подозрения за упражнен натиск при вземането на решения под пряката диктовка на председателя на ОИК и управляващата в момента партия.

Ето защо считаме за удачно г-жа Цанка Христова да бъде отзована като председател на ОИК-Павел баня от този, който я е предложил или да подаде своята оставка от длъжността, която заема като заедно с това се оттегли от състава на ОИК в едно с всички, които са пряк и директен конфликт на интереси в името на Община Павел баня и нормалните взаимоотношения между общинските институции.