Досегашните кметове на Опан и Гурково - отново издигнати от БСП за предстоящите местни избори

Инж. Минчо Чавдаров е кандидатът за кмет на община Опан, кандидатурата на досегашния кмет на Гурково Стоян Бонев за четвърти мандат бе гласувана единодушно

Инж. Минчо Чавдаров е кандидатът за кмет на община Опан. Това решиха единодушно делегатите на 4-тото заседание на 19-та конференция на социалистите и определиха кандидати за кметове на осем кметства.  Изтичащият мандат е четвърти за ЧавдаровТой представи своята програма за управление, отчитайки свършеното, и изрази готовност да добави онези  предложения на жителите на Опан, свързани с развитието на общината.

 Ефективното използване на техническата и социалната инфраструктура, управлението на проекти, развитие на местните партньорства, са сред приоритетите на кандидат-кмета за пети мандат. Председателят на социалистите Румяна Динева ще е водач на листа с 11 кандидати за общински  съветници, гласуваха още социалистите. „Радвам се, че БСП залага на хора с авторитет и отговорност, поздравления и за листата, която формирахте по европейски стандарти”, каза областният председател на БСП Васил Самарски, който бе гост на форума.  Гласуваната листа е с намерен  баланс между възраст, полове, образование, професии и опит.

Кандидатурата на досегашния кмет Стоян Бонев за четвърти мандат бе гласувана единодушно от социалистите в Гурково. По думите им Бонев е променил значително облика на подбалканския град през последните години и си е заслужил номинацията. „Хората му вярват, защото води отговорна политика и знаят, че  той ще реализира  инвестиционните намерения, с които ще се подобри общинската инфраструктура и икономика”, подчертаха делегатите.

Бонев анонсира управленската програма, която се основава на левите стандарти на БСП. „Нашите ангажименти ще се базират на очакванията на гражданите за социална политика, качествено образование, подобрена жизнена среда и прокарване на лява политика”, посочи пред делегатите председателят на БСП-Гурково Иванка Димитрова, представяйки предизборната платформа. Тя бе утвърдена за водач на листата на левицата. Конференцията обсъди и кандидати за кметове на кметства.