Момчил Неков подкрепи старозагорските социалисти, които ще водят битка на предстоящите избори

Представителите на левицата притежават необходимите качества за ефективна работа в местното самоуправление

„Европейският съюз дава много възможности и личности като вас с визия за местно развитие, добри екипи и предприемчивост, ще успеят”, каза евродепутатът от левицата Момчил Неков на среща с кандидатите за кметове на БСП от област Стара Загора.

Той изрази увереност, че представителите на левицата притежават необходимите качества за ефективна работа в местното самоуправление и  заради това им е гласувано това високо доверие - да бъдат лицата на партията в Старозагорска област за местните избори.

На свой ред те предложиха идеи за развитието на мобилния офис на евродепутата и същевременно получиха подкрепа на инициативите си от зам.-председателя на БСП Драгомир Стойнев и народния представител от левицата Георги Гьоков. По-рано двамата, участваха с кандидатите за кметове, утвърдени от националното ръководство,  в работата на Областния партиен съвет и Областния предизборен щаб. Председателят на областните социалисти Васил Самарски обобщи резултатите от приключилите заседания на конференциите и решенията на общинските пленуми. „Отидете при хората и ги чуйте. Ако сте посочили правилните кандидати за кметове и общински съветници - ще спечелите тяхното доверие, ако ли не - отговорността е отново ваша и ще я носите и след изборите”, каза Стойнев на общинските партийни ръководства, пожелавайки им успешна кампания. Със свое решение Областният съвет обърна внимание на общинските ръководства стриктно да спазват правилата на НС и устава на БСП.