Драгомир Стойнев: България е силна и ще бъде, ако сме решителни

Председателят на БСП Михаил Миков изпрати поздравителен адрес до чирпанлии

Зам.-председателят на БСП Драгомир Стойнев и народен представител от Старозагорски регион участва в тържественото заседание на Общински съвет-Чирпан, на което бе удостоен посмъртно Петър Цинцарски за принос в българското изобразително изкуство. 

По повод светлия български празник – Съединението на България и Деня на град Чирпан, председателят на БСП Михаил Миков изпрати поздравителен адрес до чирпанлии. „Своя висок дух чирпанлии не са губили никога. Дори днес, в оскъдните времена на българския преход, градът на Яворов има с какво да се похвали. Убеден съм, че това се случва и благодарение на кмета на града – госпожа Кичка Петкова. И се радвам, че тя е член на Българската социалистическа партия”, подчертава лидерът на БСП.

„Съединението на нацията не е факт от историята, то е днес, но трябва и да е утре, за да устоим и продължим като българи. България е силна и ще бъде, ако бъдем решителни и гледаме над злободневието на днешния ден, както го направиха онези българи - герои, обединили народа си”, заяви Драгомир Стойнев.

Стойнев и областният председател на БСП Васил Самарски се поклониха пред паметта  на петимата загинали за Съединението. С възстановка на събитията, станали на 5 септември 1885 г. в новия градски парк,  за първи път Дружество „Традиция"  пресъздаде историята на чирпанската чета, която тръгва за Пловдив и дава 5 жертви,  убити край днешното село Съединение. 

"Ежедневно  съвременните чирпанлии показват научените  мъдри уроци на обединението, предадени от дедите им”, подчерта кметът Кичка Петкова пред граждани и гости. Тя представи 20 от реализираните значими проекти в района  чрез фотоизложба „Новият облик на общината”, разположена в централната градска част.