Валентина Бонева: 9-ти септември даде на старозагорци самочувствие

Хората имаха сигурност, стабилност, перспектива, достоен живот

„9-ти септември даде на старозагорци самочувствието на бурно развиващ се промишлен, селскостопански, научен и културен център“. Това каза председателят на общинската организация на БСП в Стара Загора Валентина Бонева на тържествено събрание по повод 71 години от победата на 9-ти септември. Събранието, в което участваха над 150 души, бе организирано от общинските съвети на БСП и БАС. „Електрониката, роботиката, машиностроенето, химическата, леката промишленост бяха емблемата на региона. Това нареждаше държавата ни в първите две десетки от годишните класации на ООН за човешко развитие. Хората имаха сигурност, стабилност, перспектива, достоен живот”, припомни Бонева и определи 9-ти септември като „памет, самочувствие, болка и поуки”.

Винаги присъства равносметката и съизмерването по време на честванията, които провеждат  представителите на левицата. За хората от по-възрастните поколения то носи и носталгичен дух, но много по-силно е желанието им да предадат истината, примерът на съграденото, времето както с неговите успехи, така и с поуките от грешки. 

„Нямаме друга посока като представители на Българска социалистическа партия, освен връщането ни към духа, морала, ценностите, саможертвата и заветите на всички онези, които вложиха в темелите на социалистическото движение и антифашистката борба своя живот”, подчерта Бонева. По думите й изборите на 25 октомври са възможност за нужната на общината промяна. Тя е категорична, че Стара Загора заслужава много по-силно развитие, основаващо се на ясна и дългосрочна политика за икономическо възраждане. „С кандидата ни за кмет имаме самочувствието, че можем да предложим по-добрата, силна и нужна на старозагорци перспектива”, допълни председателката на БСП-Стара Загора.

Д-р Стефан Шишков: Социалната държава е цел на всяка успяла нация

„За да има промяна, за да има прогрес, трябва да се действа, да се работи, не за утрешния ден, а за десетилетия напред“, каза д-р Стефан Шишков. За него социалната държава не е идеология, а цел на всяка успяла нация. „9-ти септември е дал началото на нова история, а всяко начало е символ на надеждата, която всеки един трябва да припознае в днешния ден. Затова искам да ви пожелая да съхраните надеждата”, обърна се към младите участници в тържественото събрание кандидатът за кмет, подчертавайки успешните резултати от общите усилия на старозагорци.

В Гълъбово бе чествана 71-тата годишнина от Социалистическата революция с поднасяне цветя на паметната плоча на Доньо Пехливанов и на Паметника на загиналите за свободата на България. Председателят на Общинската организация на социалистите в Гълъбово Димитър Василев, заедно с членове и симпатизанти на партията се поклониха пред подвига и саможертвата на загиналите, в чиято чест в Гълъбово са издигнати паметните плочи.

В Казанлък Девети септември  ще бъде отбелязан с поднасяне на цветя пред Паметника на загиналите в „Розариума” в 17 часа днес. Час по-късно (в 18 часа) социалистите  ще се съберат в камерната зала на ДК „Арсенал“, за да си честитят славната дата. Тогава проф. Митрю Янков ще представи книгата си „Българският преход от социализъм към капитализъм“.