Сава Савов е кандидатът на БСП за Братя Даскалови

Той ще работи всеотдайно за решаване проблемите на гражданите

Националният съвет на БСП утвърди кандидатурата на Сава Савов за кметската надпревара в Братя Даскалови. Савов е на 33 години, безпартиен, издигнат от Инициативен комитет с председател Иван Иванов, зам.-председател на социалистите в Братя Даскалови. С Решение №18-МИ/12.09.2015 Общинската избирателна комисия  регистрира Инициативния комитет за издигане на независимия кандидат за кмет за участие в изборите на 25-ти октомври. „Радвам се, че националното ръководство на БСП взе това решение за подкрепа, то е от изключителна важност за социалистите  тук”, изрази удовлетворението си Иванов.

Преди десетина дни членове на общинската организация на БСП се обявиха против решенията на свиканата в противоречие на Устава конференция на 15 август и нарушаване на правилата на НС на БСП. „Голяма част от социалистите  не приехме, че кандидат на БСП може да бъде  човек, който дълги години е работил срещу принципите и идеите на БСП. Затова създадохме комитет, за да издигнем младия и енергичен човек Сава Савов, в който повярвахме, че ще работи всеотдайно за решаване проблемите на гражданите”, каза младежкият председател Веселин Калчев. До дни ще стане ясна и листата с кандидати за общински съветници в Братя Даскалови, която ще утвърди ИБ на НС на БСП.

„В предизборната кампания БСП трябва да влезе единна и с успешни планове за действие и подход към избирателите по места”, подчерта областният лидер на социалистите Васил Самарски. Той очаква всеки член на БСП да се отнесе с отговорност към предизборните ангажименти и да работи всеотдайно за изборна победа за кандидатите за кметове на общини, населени места и листа с общински съветници.

Кандидатите за кметове на 11-те общини в област Стара Загора са:

Братя Даскалови – Сава Савов

Гурково – Стоян Бонев

Гълъбово – Николай Тонев

Казанлък – Николай Терзиев

Мъглиж – Марийка Митева

Николаево – Косьо Косев

Опан – Минчо Чавдаров

Павел баня – Атанас Пъдев

Раднево – д-р Владимир Желев

Стара Загора – д-р Стефан Шишков

Чирпан – Кичка Петкова