Млади антифашисти почистиха Паметника на Съветския воин в Стара Загора

Поругаването на паметника е гавра с историята на България

Младите антифашисти Делян Маджаров, Светослав Петров и Делян Делчев почистиха Паметника на Съветския воин в Стара Загора, поруган преди две денонощия. Общинската структура на Българския антифашистки съюз е сезирала кметската администрация и Полицията за боядисаните в червена боя ръце на монумента на Съветския воин.

„Близо три часа чистехме спрея, като бе почти невъзможно той да бъде изтрит. Заварихме хигиенистки, които вероятно бяха изпратени, заради нашето писмо, обядвайки до паметника”, разказа Делян Маджаров, председател на Младежкото дружество на БАС. По думите му за родолюбивите младежи подобно оскверняване е недопустимо, те смятат, че това е гавра с историята на България.

„Като внук на ветерани от Втората световна война не приемам мотивите и действията на неизвестните извършители, но вандалският акт се повтаря винаги преди значимите дати - 9-ти май, 9-ти септември или за 23-ти септември, на които отдаваме почит към героите на различни паметни знаци”, коментира Маджаров, чиито родственици са се сражавали за свободата и са убити на фронта.