Нарязаха гумите на шефа на общинските съветници на БСП в Стара Загора

БСП няма да се отклони нито от критиките, нито от позициите си, независимо дали има натиск

Вандали нарязаха гумите на колата на ръководителя на групата на общинските съветници на БСП Борис Боричев в нощта срещу неделя. Сигнал за инцидента е подаден в 1 РПУ- Стара Загора.

„Още вярвам, че в града ни има закони, има и правила.  Ако работата ми в Общинския съвет е повод някой да посегне на колата ми и на личното ми пространство – моето, или на всеки друг, който се занимава с политика, значи пак се връщаме към времената на страх и натиск”, заяви Боричев. 

Точно преди инцидента, в свой коментар във Фейсбук Борис Боричев атакува председателя на Общински съвет-Стара Загора Емил Христов. Повод станаха думите на Христов пред ТВ Стара Загора, че санкцията от над 1 000 000 лв., наложена от ОЛАФ заради нередности по проекта „Община Стара Загора – за по-добро административно обслужване чрез електронно правителство”, е „много символична”.  

Ден по-рано Боричев гостува в ТВ Стара Загора заедно с Емил Христов, председател на ГЕРБ-Стара Загора и председател на Общински съвет – Стара Загора. Двамата изостриха тона по повод управлението на европейските пари. 

Боричев коментира и закупените от Община Стара Загора автобуси по Проект за модернизация на градския транспорт. „Натъкваме се на страхотни цифри – в Стара Загора фирмата спечели търга с цена от 526 хил. лв. без ДДС за един автобус. За сравнение в София автобус с подобни параметри е 345 хил. лв. Фирмата, която спечели в Стара Загора, там е класирана на трето място. Във Варна обаче същата фирма печели, но с цена 337 хил. лв. без ДДС. БСП ще сезира всички компетентни органи в рамките на Европейския парламент и Европейската комисия, за да се види дали не е накърнен обществениятинтерес.

„БСП няма да се отклони нито от критиките, нито от позициите си, независимо дали има натиск. Такъв само може да ни амбицира”, заяви Валентина Бонева, общински председател на БСП в Стара Загора.